donderdag 27 december 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 18

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week.264 (282) Jeremain Lens (PSV)

Aan het scorend vermogen ligt het absoluut niet bij PSV. Met liefst 6-1 wonnen de Eindhovenaren in Breda van NAC. Jeremain Lens tekende daarbij voor de eerste twee doelpunten. De spits stijgt naar plek nummer 264 in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en staat nu op 47 Eredivisiegoals.

513 (561) Graziano Pellè (Feyenoord)

En wederom konden we deze week niet om hem heen: Graziano Pellè tekende voor beide Feyenoord-doelpunten tegen FC Groningen, waardoor de Rotterdammers alweer drie punten pakten. Pellè komt daarmee op veertien seizoenstreffers, precies hetzelfde aantal als dat hij in vier jaar AZ (!) produceerde

597 (632) Samuel Armenteros (Heracles Almelo)

Blijft Armenteros of gaat Armenteros? Voor trainer Peter Bosz wordt het in elk geval een onzekere winterstop, want er zijn nogal wat gewilde spelers van Heracles met een aflopend contract. De kans is in elk geval vrij groot dat Samuel Armenteros Almelo gaat verlaten: na een succesvolle eerste seizoenshelft (negen doelpunten!) staan de clubs immers voor hem in de rij. Was het doelpunt dat Armenteros tegen FC Twente scoorde derhalve zijn laatste wapenfeit voor de Heraclieden?

633 (669) Luc Castaignos (FC Twente)

Ja, we kennen de verhalen over het lage rendement van Luc Castaignos bij FC Twente, waar hij al regelmatig als miskoop bestempeld is. En toegegeven, acht treffers is voor de spits van een kampioenskandidaat ook niet bijster veel, maar toch: Castaignos is van alle spelers na 1990 geboren wél degene met de meeste Eredivisiegoals op zijn naam. En dat terwijl hij ook nog eens een jaar in Italië speelde. Toch een groeibriljant, deze Luc Castaignos?

639 (672) Mark-Jan Fledderus (Roda JC Kerkrade)

Typisch zo’n speler die elk jaar wel weer zijn doelpuntjes meepikt. De loopbaan van Mark-Jan Fledderus voerde hem langs SC Heerenveen, Eerste Divisie-club Telstar, FC Groningen, Heracles Almelo en nu dus Roda JC Kerkrade. In totaliteit schopte hij er in die jaren 23 Eredivisiegoals in. Zijn treffer bij VVV-Venlo doet hem van 672 naar 639 stijgen in de Topscorers Top 1000.

852 (893) Filip Djuricic (SC Heerenveen)

Eén van de meest gewilde Eredivisiespelers, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het SC Heerenveen-talent is één van de weinige lichtpuntjes in het tegenvallende Friese seizoen. Voor Marco van Basten breken er nu spannende weken aan: blijft Djuricic ook na de winterstop behouden voor zijn ploeg? Hoe dan ook stijgt Filip Djuricic ruim veertig plaatsen in de Top 1000.

978 (--) Alfred Finnbogason (SC Heerenveen)

Het werd vorige week al voorspeld, en daar is hij dan: SC Heerenveen-fenomeen Alfred Finnbogason. Eén competitiehelft had hij nodig om zich de Eredivisie Topscorers Top 1000 binnen te schieten. In de tweede helft van het jaar kan hij zich richten op een zo hoog mogelijke plaats in deze lijst. De verwachtingen zijn in elk geval hooggespannen. Wel zonde: door de entree van Finnbogason is Rob Delahaye voorgoed uit de lijst verdwenen.

Nog niet in de lijst

Jens Toornstra (ADO Den Haag)

Hij staat nog niet in de Eredivisie Topscorers Top 1000, maar Jens Toornstra maakte tegen NEC wel Eredivisiegoal nummer 10 én 11 namens ADO Den Haag. Normaalgesproken moet het dus in 2014 gaan gebeuren voor de talentvolle middenvelder, een entree in de topscorerslijst der topscorerslijsten.

Arnaud Sutchuin Djum (Roda JC Kerkrade)

In vijf seizoenen Roda JC geen garantie voor veel doelpunten gebleken, maar de uit Kameroen afkomstige Arnaud Sutchuin Djum tekende in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo wèl voor het allerlaatste Eredivisiedoelpunt van 2012. Sutchuin heeft nog vijf goals nodig om de Topscorers Top 1000 te bereiken, en dat kan bij hem gezien zijn verleden dus nog wel even duren…

uitleg

competitieronde 19   <   >   competitieronde 17

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten