dinsdag 22 januari 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 19

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige editie.152 (154) Everton (Heracles Almelo)

Braziliaanse spitsen in Nederland: dan denkt iedereen natuurlijk al snel aan Romário en Ronaldo. Maar zie hier: na jaren ploeteren voor Heracles staat Everton op een prachtige plek 152 op de Eredivisie Topscorers Top 1000. Oké, hij is heel wat minder getalenteerd dan zijn illustere landgenoten, maar Everton heeft zijn sporen op de Nederlandse velden inmiddels meer dan verdiend. Actuele vraag: zou hij het seizoen in Almelo af maken?

414 (428) Sanharib Malki (Roda JC Kerkrade)

Wat zou Roda JC tegenwoordig zijn zonder Sanharib Malki? Afgelopen weekend was het weer raak: binnen een minuut scoorde hij tegen NEC. De ploeg uit Kerkrade zou uiteindelijk met 2-0 winnen en zette een belangrijke stap in de strijd tegen degradatie. Malki staat na anderhalf jaar voetbal in Nederland nu al op nummer 414 in onze lijst. Inderdaad: hij bewijst in de Nederlandse competitie een ware topspits te zijn.

428 (444) Roy Beerens (AZ)

Twee doelpunten in negentien duels: dat is niet bijster veel voor een vleugelspits. Toch zijn dit de cijfers van Roy Beerens van deze jaargang. Hij maakte tegen Vitesse zijn tweede competitiegoal van dit seizoen. Vorig jaar scoorde hij in totaal drie keer voor AZ. Beetje bij beetje klimt Beerens omhoog in de Topscorers Top 1000. Hij staat nu op 33 Eredivisiegoals, evenveel als bijvoorbeeld de voormalige AZ-spits Moussa Dembélé.

495 (560) Jozy Altidore (AZ)

AZ-aanvaller Jozy Altidore kwam op een indrukwekkende manier uit de winterstop: hij scoorde tegen Vitesse een (niet-zuivere) hattrick en leverde daarbij een grote bijdrage aan de 4-1 overwinning van de ploeg uit Alkmaar. Voor Altidore was het al het tweede competitieduel van dit seizoen waarin hij drie keer raak schoot: eerder lukte dat al in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De Amerikaan staat nu bij de beste vijfhonderd Eredivisieschutters ooit.

701 (775) Fred Benson (PEC Zwolle)

Twee keer scoren in een uitduel bij PSV: PEC-spits Fred Benson lukte het. Hij schroefde daarmee zijn seizoenstotaal op tot drie. Benson, die ooit twee duels in Jong Oranje speelde, maakt een flinke sprong in de lijst en staat met PEC Zwolle momenteel op een knappe dertiende plaats op de Eredivisieranglijst.

Nog niet in de lijst

De Deense groeibriljant Viktor Fischer schoot twee keer raak in de klassieker tegen Feyenoord. Daarmee staat hij nu op vijf Eredivisiedoelpunten. Grote kans dat hij over een jaar in de Eredivisie Topscorers Top 1000 staat. Zijn landgenoot Christian Eriksen, die tegen Feyenoord het derde doelpunt maakte, is daar al in te vinden: hij staat nu op plek 814.

Hans Mulder (Willem II)

Hans Mulder is de belichaming van het tegen degradatie strijdende Willem II: hij ploetert en bikkelt, alles voor het zo gewenste lijfsbehoud. Afgelopen weekend scoorde Mulder tegen ADO Den Haag de o zo belangrijke gelijkmaker. Daardoor blijven de Tilburgers zicht houden op de nummer 17, VVV-Venlo. Voor Hans Mulder was het pas zijn tweede Eredivisiegoal in zijn carrière, maar we wilden hem op deze plek graag even uitlichten.

uitleg

competitieronde 20   <   >   competitieronde 18

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten