maandag 28 januari 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 20

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.200 (206) Tim Matavz (PSV)

Boem! En dan staat PSV'er Tim Matavz ineens bij de tweehonderd beste Eredivisieschutters ooit. De Sloveen scoorde tegen Heracles zijn tiende competitiedoelpunt en komt daardoor in ons klassement net boven zijn momenteel geblesseerde ploeggenoot OlaToivonen te staan. Beiden produceerden tot nu toe 55 Eredivisiegoals. Omdat Matavz jonger is, staat hij alleen net iets hoger. Dat is nu eenmaal de regel bij het opstellen van de lijst! Extra zuur voor Toivonen is dat hij voorlopig nog wel even uit de roulatie is, waardoor Matavz de komende tijd alleen maar verder op hem zal uitlopen.

249 (255) Theo Janssen (Vitesse)

Dat is nog eens revanche nemen! Theo Janssen stond met zijn goede spel aan de basis van de 3-2 overwinning van Vitesse op Ajax. Met de Amsterdammers had Janssen nog een rekening te vereffenen, en dat deed hij door een werkelijk fantastisch doelpunt te maken. Janssen scoorde nu 49 Eredivisiegoals, benieuwd of nummer 50 ook weer zo’n juweeltje zal zijn…

283 (291) Dries Mertens (PSV)

Dries Mertens is Tom Caluwé voorbij! Het is een feitje in de marge, maar door zijn goal tegen Heracles heeft de Belg Mertens nu precies één Eredivisiedoelpunt meer op zijn naam staan dan zijn landgenoot. Mertens staat nu op 4 in de lijst van meest productieve Eredivisie-Belgen ooit. De onbetwiste nummer 1 in dat klassement is nog altijd Luc Nilis. Het zal nog wel even duren voordat Mertens Nilis achterhaalt: Dries Mertens staat op 45 Eredivisiegoals, Luc Nilis maakte er 110 (…!).

473 (495) Jozy Altidore (AZ)

En weer een doelpunt erbij voor Jozy Altidore! De Amerikaan evenaart daarmee nu al  zijn seizoenstotaal van vorig jaar. Toen scoorde hij 15 Eredivisiegoals in de hele jaargang, nu bereikt hij dat aantal al bij de twintigste competitieronde. We gaan Altidore de komende tijd goed in de gaten houden!

600 (639) Mark-Jan Fledderus (Roda JC Kerkrade)

Wat één goal al niet voor verschil kan maken. Diep in de tweede helft maakte Mark-Jan Fledderus namens Roda JC Kerkrade de o zo belangrijke gelijkmaker tegen ADO Den Haag. Dat doelpunt leverde de getergde ploeg uit Zuid-Limburg een (sorry voor de woordspeling) broodnodig punt op. Fledderus zelf doet ook goede zaken: hij stijgt negenendertig plaatsen in de lijst der lijsten.

739 (772) Danny Holla (ADO Den Haag)

Het fenomeen Danny Holla sloeg afgelopen weekend tegen Roda weer toe. Want een fenomeen, zo mogen we Holla onderhand wel noemen. Vanaf de elfmeterstip schoot hij alweer zijn negende competitietreffer van het seizoen binnen. Zoals al vaker aangestipt stond het vorige record van Holla op 5 Eredivisiegoals in één jaargang. Alleen daarom al is de ADO-middenvelder dus aan een zeer bijzonder seizoen bezig.

777 (820) Edouard Duplan (FC Utrecht)

Plek zevenhonderdzevenenzeventig: je hoort het de Fransman Edouard Duplan zo uitspreken in zijn zo kenmerkende Nederlands met Franse tongval. Na de winterstop is Duplan weer basisspeler bij FC Utrecht en afgelopen weekend scoorde hij tegen Willem II ook weer eens. Daardoor maakt Duplan een flinke sprong in de lijst en staat hij op evenveel Eredivisiedoelpunten als bijvoorbeeld Bryan Roy.

Nog niet in de lijst

Uche Nwofor (VVV-Venlo)

Zijn doelpunt tegen AZ had door de uiteindelijke 1-4 nederlaag geen enkele waarde, maar voor VVV-Nigeriaan Uche Nwofor was het wel degelijk een opsteker. Vóór de winterstop was hij zijn basisplaats bij de Venlonaren kwijtgeraakt en zijn laatste competitiedoelpunt dateerde alweer van 27 oktober (tegen NAC Breda). Nwofor beantwoordde het vertrouwen dat trainer Ton Lokhoff hem gaf met een goal, waardoor hij nu op in totaal negen Eredivisiegoals staat. Dat is er precies één meer dan zijn landgenoten Michael Uchebo en Ahmed Musa er voor VVV maakten, waardoor Nwofor nu de meest productieve Nigeriaan voor VVV op het hoogste podium is.

uitleg

competitieronde 21   <   >   competitieronde 19

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten