woensdag 8 mei 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 33

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.

97 (103) Anthony Lurling (NAC Breda)

Wat was hij ontzettend goed in de tweede helft tegen Roda JC Kerkrade! Anthony Lurling zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de 1-3 achterstand werd omgebogen tot een 5-3 overwinning voor NAC Breda. Lurling zelf staat dankzij zijn twee doelpunten nu bij de bovenste honderd (!) van de Eredivisie Topscorers Top 1000. Hulde voor Lurling, en wij hopen dat hij nog heel lang door gaat!

192 (203) Jeremain Lens (PSV)

Opvallend: de complete top zes van Eredivisietopscorers 2012-2013 kwam dit weekend niet tot scoren. De nummer zeven op die lijst, Jeremain Lens, maakte wél weer een doelpunt en stijgt naar een gedeelde zesde plek. Het was voor de PSV-spits zijn vijftiende goal deze jaargang, waardoor hij op gelijke hoogte komt met ploeggenoot Dries Mertens. Voor Lens, die aast op een vertrek uit Eindhoven, is het in elk geval zijn meest productieve seizoen in zijn carrière.

516 (540) Kolbeinn Sigthórsson (Ajax)

De IJslandse spits Kolbeinn Sigthórsson tekende voor het openingsdoelpunt in de kampioenswedstrijd van Ajax tegen Willem II. Reden genoeg dus om de veelgeplaagde aanvaller een plekje in onze rubriek te gunnen. Sinds zijn komst naar Amsterdam had Sigthórsson te maken met het nodige blessureleed, maar in de slotfase van dit seizoen bewijst hij met vier doelpunten in vijf wedstrijden toch zijn waarde voor de ploeg van Frank de Boer. Volgend jaar blessurevrij richting de twintig goals?

677 (705) Danny Holla (ADO Den Haag)

De laatste tijd wist ADO-middenvelder Danny Holla het net niet meer te vinden. En dat terwijl hij aan zo’n productief seizoen bezig was. Na 17 februari wist hij geen Eredivisiegoal meer te maken, maar afgelopen weekend brak Holla tegen Feyenoord de ban. Dat gebeurde vanaf de elfmeter-stip, één van de specialiteiten van Danny Holla. Zijn seizoenstotaal staat nu op 11 goals, waarmee hij samen met Mike van Duinen clubtopscorer is. Benieuwd wat de laatste speelronde nog gaat brengen…

829 (862) Viktor Elm (AZ)

Viktor Elm maakte dit weekend het achttiende Eredivisiedoelpunt in zijn loopbaan. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met zijn jongere (en meer getalenteerde) broer Rasmus. Waar Rasmus Elm zijn doelpunten in drie jaar AZ maakte, daar had Viktor er vijf seizoenen voor nodig: vier jaar bij SC Heerenveen (15 goals) en nu voor het eerste seizoen in Alkmaar (3 goals).

983 (---) Mike van Duinen (ADO Den Haag)

En hij is binnen! ADO Den Haag-spits Mike van Duinen bekroont een prima seizoen op de voorlaatste speeldag met een binnenkomst in de Eredivisie Topscorers Top 1000. Van Duinen scoorde dit seizoen reeds 11 keer en kwam in alle competitiewedstrijden in actie. Dankzij zijn goal tegen Feyenoord staat hij nu in de lijst. Dit gaat dan wel ten koste van Henry van der Vegt, die er vanaf plek 1000 definitief uit is gevallen.

Nog niet in de lijst

Sander Duits (RKC Waalwijk)

De loopbaan van Sander Duits speelt zich voornamelijk af in de marge. De 29-jarige Duits speelde voor achtereenvolgens De Graafschap, FC Omniworld en RKC Waalwijk. Dit weekend stond hij even flink in de schijnwerpers, door tegen Vitesse vanuit een strafschop de winnende goal te maken. Daardoor blijft RKC behouden voor de Eredivisie, wat een prestatie van formaat is. Voor Duits was het de achtste Eredivisiegoal in zijn loopbaan.


In de thuiswedstrijd tegen NEC scoorde Jürgen Locadia zijn zesde treffer van het seizoen. De helft van dat aantal maakte hij op 30 september, uit bij VVV-Venlo. Op dat moment leken de bomen voor Locadia even tot in de hemel te groeien, maar het talent kreeg een logische terugval. Toch behaalt hij met zes goals in veertien wedstrijden een alleraardigst gemiddelde. De PSV-spits moet volgend seizoen dan ook de dubbele cijfers kunnen halen… 

uitleg

competitieronde 34   <   >   competitieronde 32

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten