dinsdag 26 februari 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 24

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.


375 (414) Wilfried Bony (Vitesse)

Kaboem! Het was afgelopen zaterdag weer eens goed raak voor Wilfried Bony. Liefst drie keer schoot hij met scherp tegen Heracles Almelo. Het leverde Vitesse een 5-3 overwinning op en Bony alwéér een plek in deze rubriek. De Ivoriaan is niet zonder reden vaste klant hier: hij is immers dé Eredivisietopscorer.

431 (450) Dmitri Bulykin (FC Twente)

Hij stond al vanaf begin december droog, maar eindelijk scoorde supersub Dmitri Bulykin weer eens. Dat zijn doelpunt door de uiteindelijk 2-1 nederlaag tegen SC Heerenveen weinig waarde had, typeert de dramatische periode die FC Twente momenteel doormaakt. Bulykin zelf scoorde dit seizoen pas drie keer. Dat roept herinneringen op aan al die weinig productieve jaren in zijn loopbaan tot zijn komst een paar jaar geleden bij ADO Den Haag…

499 (538) Jacob Mulenga (FC Utrecht)

FC Utrecht draait als een tierelier: zondag werd Roda JC Kerkrade met 4-0 opgerold. Jacob Mulenga speelde een prima partij, waarbij hij zelf twee keer tot scoren kwam. De Zambiaan maakte er dit seizoen al 11: zoveel maakte Mulenga er nog nooit in één jaargang. We vinden hem door zijn meest recente goals voor het eerst terug bij de bovenste 500 van de Eredivisie Topscorers Top 1000.

672 (741) Melvin Platje (NEC)

Ondanks de komst van Ruud Boymans kan Melvin Platje bij NEC nog altijd op een basisplaats rekenen. Met de twee doelpunten die hij vrijdag tegen Willem II scoorde, behaalt hij dan ook een uiterst aardig gemiddelde. Platje maakte er dit seizoen al 9 in 24 duels. De spits, die deze jaargang in alle Eredivisieduels in actie kwam, boekt flinke winst in de Top 1000.

821 (856) Michael de Leeuw (FC Groningen)

We zijn het allemaal al lang vergeten, maar een paar seizoenen geleden was het een gerechtvaardigde vraag: kan hij het ook in de Eredivisie? In zijn eerste twee jaar in het betaald voetbal scoorde Michael de Leeuw een karrenvracht aan doelpunten voor BV Veendam. Inderdaad: in de Eerste Divisie. Na afgelopen seizoen bij De Graafschap al te hebben bewezen het wel degelijk ook een stapje hoger te kunnen, doet De Leeuw het nu ook bij FC Groningen prima. In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle scoorde hij het enige (en dus winnende) doelpunt. Michael de Leeuw beloont zichzelf met een sprong in de lijst. Met stip op 821.

855 (898) Alfred Finnbogason (SC Heerenveen)

Ja, soms zit het ook wel eens mee! Waar SC Heerenveen dit seizoen met regelmaat als verliezer het veld verliet en het de degradatiestreep steeds dichterbij zag komen, daar werd dit weekend in het heetst van de strijd wél een keer gewonnen. Tegen het eveneens geplaagde FC Twente stond er nogal wat druk op de ketel. Wie anders dan Alfred Finnbogason besliste de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van de Friezen. Heerenveen mag voorzichtig weer naar boven kijken, en topscorer Finnbogason mag dat zeker! Omhoog, van 898 naar 855…

Nog niet in de lijst

Marcel Seip (VVV-Venlo)

Tegen RKC Waalwijk maakte Marcel Seip alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. De verdediger bezorgde VVV-Venlo met zijn rake kopbal drie broodnodige punten en kwam zelf behoorlijk in de aandacht te staan. Seip, die jarenlang in Engeland speelde, is namelijk de meest doeltreffende Eredivisieverdediger van het seizoen. In de Top 1000 is die prestatie nog niet te zien: in de vijf seizoenen die hij bij SC Heerenveen speelde scoorde hij slechts twee keer.

Robbie Haemhouts (Willem II)

Zo heel af en toe scoort Robbie Haemhouts. De Belg kwam in de Eredivisie uit voor respectievelijk NAC Breda en FC Den Bosch en staat sinds 2011 onder contract bij Willem II. In zijn Eredivisiejaren scoorde hij tot afgelopen weekend één keer, maar Haemhouts was ook jarenlang actief in de Eerste Divisie. Daar produceerde hij in zeven seizoenen in totaal 33 goals. Tegen NEC maakte Haemhouts het tweede Eredivisiedoelpunt in zijn loopbaan, reden genoeg om hem hier uit te lichten.

uitleg

competitieronde 25   <   >   competitieronde 23

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten