maandag 4 maart 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 25

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.


162 (172) Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)

Bij het Engelse Bournemouth kon Frank Demouge geen potten breken, maar voor Roda JC bewijst hij een echte versterking te zijn. De afgelopen winterstop overgekomen Demouge blijkt het prima te kunnen vinden met Sanharib Malki, waardoor een nieuw spitsenduo geboren is. Dat is trouwens ook hard nodig, want de ploeg uit Kerkrade staat nog altijd maar op een teleurstellende zestiende plek. Mede dankzij Frank Demouge (twee goals!) werd FC Groningen met 4-1 verslagen en lijkt de weg naar boven te zijn ingezet…

202 (208) Mark van Bommel (PSV)

De afgelopen seizoenen moest Mark van Bommel het niet bepaald van zijn doelpunten hebben. In de laatste twee jaar scoorde hij voor Bayern München en AC Milan welgeteld nul competitiegoals. Maar zie hier: terug in Nederland weet Van Bommel het net weer te vinden. De 2-0 die hij tegen VVV-Venlo maakte was alweer zijn derde goal van dit seizoen.

356 (375) Wilfried Bony (Vitesse)

Het is eigenlijk niet eens meer de vraag óf hij dit seizoen Eredivisietopscorer gaat worden, maar meer met hoeveel doelpunten precies. Met zijn goal tegen FC Utrecht tekende Wilfried Bony alweer voor zijn drieëntwintigste seizoenstreffer. Sinds zijn terugkeer van de Afrika Cup trof de Vitesse-spits in elke wedstrijd doel. We zijn dan ook allemaal heel benieuwd hoe dit gaat eindigen…

448 (465) Jozy Altidore (AZ)

Met Jozy Altidore en Adam Maher beschikt AZ over minimaal twee spelers die het verschil kunnen maken. Toch draait de ploeg uit Alkmaar voor geen meter en komt de degradatiestreep schrikbarend dichtbij: AZ staat nu in punten gelijk met de nummer 16 Roda JC. Jozy Altidore blijft in elk geval wel doelpunten maken: hij scoorde de 1-1 tegen RKC Waalwijk, al bleek die goal door de uiteindelijke 2-1 nederlaag niet veel waarde te hebben.

774 (855) Alfred Finnbogason (SC Heerenveen)

Maar liefst 32 Eredivisiedoelpunten maakte Bas Dost vorig jaar voor SC Heerenveen, waardoor de inmiddels naar VfL Wolfsburg verkaste Dost topscorer van Nederland werd. Toch valt zijn naam dit jaar in Friesland opvallend weinig. De reden? Zijn opvolger Alfred Finnbogason doet het gewoon ook heel erg goed. Door zijn goals tegen NAC Breda mocht de IJslander weer twee streepjes bij zijn indrukwekkende totaal zetten. Finnbogason produceerde al 19 doelpunten in 22 wedstrijden. Een nieuw fenomeen is geboren!

Nog niet in de lijst

Mike van Duinen (ADO Den Haag)

Je kon afgelopen weekend niet om Mike van Duinen heen. De spits blonk namens ADO Den Haag uit tegen Heracles en tekende voor twee doelpunten. Daarmee komt het seizoenstotaal van de in Den Haag mateloos populaire Van Duinen uit op 7. Een alleraardigst aantal voor een speler wiens top niet in de stad achter de duinen lijkt te liggen…

Arsenio Valpoort (PEC Zwolle)

Bij SC Heerenveen kwam Arsenio Valpoort dit seizoen maar mondjesmaat in actie. Om die reden werd de 20-jarige Valpoort afgelopen winter verhuurd aan PEC Zwolle. Voor die club scoorde hij afgelopen weekend zijn eerste competitiedoelpunt. Valpoort tekende voor de openingstreffer, de 2-0 werd gemaakt door de eveneens in de winterstop overgekomen Pool Mateusz Klich. Ook voor hem was het zijn eerste Eredivisiegoal.

Mart Lieder (RKC Waalwijk)

Ook Mart Lieder maakte afgelopen weekend zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, om daar maar meteen zijn tweede goal aan toe te voegen. Bij Vitesse kon de rechtstreeks van de amateurclub Purmersteijn overgekomen Lieder de concurrentie met de spitsen Wilfried Bony, Jonathan Reis en Mike Havenaar niet aan, als speler van RKC Waalwijk liet Lieder zondag voor het eerst zien ook over ‘Torinstinct’ te beschikken.

uitleg

competitieronde 26   <   >   competitieronde 24

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten