woensdag 20 maart 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 27

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.


250 (266) Siem de Jong (Ajax)

Opnieuw zette Ajax een belangrijke stap richting prolongatie van de landstitel. Angstgegner AZ werd in Alkmaar met 3-2 verslagen en Siem de Jong tekende voor twee van de drie Ajax-goals. Daardoor komt De Jong bij de beste tweehonderdvijftig Eredivisieschutters ooit. Na deze mijlpaal kan hij alweer snel de volgende bereiken: zijn eerstvolgende competitiegoal is zijn vijftigste…

279 (284) Georginio Wijnaldum (PSV)

Georginio Wijnaldum krijgt de nodige kritiek over zich heen, maar sec bekeken doet de PSV-speler het helemaal niet verkeerd. Met 14 doelpunten is hij dit seizoen zelfs de Nederlander met de meeste Eredivisiedoelpunten, en dat terwijl hij in het begin van de competitie niet eens op een basisplaats kon rekenen. Dat probleem dreigt opnieuw: nu Ola Toivonen weer fit is, is de vraag of Wijnaldum zijn plek in de start-elf nog lang behoudt. Wij breken hierbij een lans voor de effectieve Wijnaldum, die vijf plaatsen stijgt in de Eredivisie Topscorers Top 1000.

325 (344) Wilfried Bony (Vitesse)

Door zijn twee doelpunten tegen ADO Den Haag komt het Eredivisietotaal van Wilfried Bony op 41 goals. Daardoor komt de Vitesse-spits qua aantal treffers op gelijke hoogte met onder anderen Maurice Graef, Geert den Ouden en René Notten. Wedden dat Bony hen na de volgende competitieronde alweer voorbij is?

598 (637) Luc Castaignos (FC Twente)

Als er iemand wel weer eens een competitiegoal kon gebruiken, dan was het wel Luc Castaignos. Zijn laatste doelpunt maakte hij op 21 december tegen AZ. Dat was ook gelijk de laatste overwinning die FC Twente boekte. Tot dit weekend. De ploeg uit Enschede won met 0-3 bij FC Groningen en Castaignos maakte de derde treffer. Opvallend: Luc Castaignos scoorde dit seizoen in negen competitieduels, waarvan Twente er liefst acht wist te winnen…

741 (817) Filip Djuricic (SC Heerenveen)

SC Heerenveen boekte tegen NEC alweer de vierde zege op rij. Die overwinning was mede te danken aan Filip Djuricic, die twee keer scoorde. Daardoor maakt de jonge Serviër een reuzensprong in de lijst. Hij stijgt met superstip naar plek 741.

776 (819) Ruud Boymans (NEC)

Ruud Boymans voegde namens NEC weer een doelpunt toe aan zijn Eredivisietotaal, dat nu op 19 staat. Boymans scoorde zijn goals namens VVV, AZ en NEC. De enige andere speler die voor die drie clubs Eredivisiedoelpunten maakte is Michel LangerakIn het klassement van spelers geboren in 1989 stijgt Boymans van negen naar acht. De onbetwiste nummer 1 van die ranglijst is Bas Dost. Hij staat met 62 goals op plaats 160 van de Eredivisie Topscorers Top 1000. 

Nog niet in de lijst

Denni Avdic (PEC Zwolle)

De Zweed Denni Avdic is bij PEC Zwolle bezig aan een prima seizoen. Door zijn doelpunt tegen Roda JC staat hij nu al op acht treffers in achttien wedstrijden. Clubtopscorer Avdic draait dus bijna één op twee, en dat is niet verkeerd als je speelt bij een club die vooraf als een zekere degradatiekandidaat werd beschouwd. Maar zie daar: mede door de overwinning op Roda staat PEC nu op een zeer knappe dertiende plaats. Het persoonlijke record van Denni Avdic staat overigens op 19 doelpunten. Dat aantal produceerde hij in 2010 voor IF Elfsborg in zijn thuisland.

Daryl Janmaat (Feyenoord)

De jaargang 2012-2013 kan nu al niet meer stuk voor Feyenoorder Daryl Janmaat! De rechtervleugelverdediger kwam afgelopen zomer over van SC Heerenveen en is misschien wel de revelatie van het seizoen. Janmaat werd dit jaar international en speelt al maandenlang ijzersterk. Door zijn doelpunt tegen FC Utrecht heeft hij tevens zijn persoonlijke record van drie Eredivisiegoals geëvenaard. Daar kan er nog wel minstens één bij, denken wij zo! En, heel misschien, zit er dit jaar zelfs wel een kampioenschap voor Feyenoord in…

uitleg

competitieronde 28   <   >   competitieronde 26

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten