woensdag 17 april 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 30

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.

103 (105) Anthony Lurling (NAC Breda)

Veel spelers van zijn leeftijd zijn al lang en breed gestopt, maar Anthony Lurling voetbalt nog gewoon vrolijk door. En hoe! Door zijn doelpunt tegen NEC nadert de veteraan van NAC Breda de bovenste honderd van de Eredivisie Topscorers Top 1000. Daar heeft Lurling nog exact twee doelpunten voor nodig. Dat aantal zou hij dus dit jaar nog moeten kunnen halen…

225 (240) Jeremain Lens (PSV)

Tot twee keer toe bracht Jeremain Lens PSV weer op gelijke hoogte met Ajax, maar uiteindelijk mocht het niet baten: de Eindhovense ploeg verloor met 2-3 en loopt zeer waarschijnlijk opnieuw de landstitel mis. En dus zijn de druiven erg zuur voor PSV. Voor Jeremain Lens blijft het kampioenschap dat hij in 2009 met AZ behaalde voorlopig zijn enige landstitel…

386 (431) Jozy Altidore (AZ)

Voor de derde keer dit seizoen scoorde Jozy Altidore drie keer in een competitieduel namens AZ. Dit keer luidde hij met zijn drie goals de uiteindelijke 6-0 zege op FC Utrecht in. Door dat resultaat laat de ploeg uit Alkmaar eindelijk de degradatiezorgen achter zich. Altidore maakte inmiddels 21 doelpunten en draait een buitengewoon goed seizoen. In de aller tijdenlijst staat hij met 36 goals nu op gelijke hoogte met bijvoorbeeld Bart Latuheru en Foeke Booy.

405 (433) Dmitri Bulykin (FC Twente)

FC Twente lijkt zich te hebben hersteld van de flinke winterdip: uit de laatste vier wedstrijden werden tien punten gepakt. Ook uit bij ADO Den Haag werd gewonnen. De Rus Dmitri Bulykin maakte met twee doelpunten het verschil tegen de Haagse ploeg. Vroegere ADO-spelers die het vonnis vellen over hun oude club: het lijkt wel een trend te worden. Vorige week scoorde FC Utrecht-speler Jens Toornstra al het winnende doelpunt en nu deed Bulykin, die in de jaargang 2010-2011 het groen-gele shirt droeg, hetzelfde…

640 (706) Fred Benson (PEC Zwolle)

Fred Benson speelde in zijn loopbaan onder andere in China en in Polen, maar na zijn buitenlandse avonturen keerde hij afgelopen zomer terug in de Eredivisie. PEC Zwolle is één van de verrassingen van dit seizoen: de promovendus stevent af op rechtstreekse handhaving en dat is ontzettend knap.  Afgelopen weekend maakte Fred Benson tegen VVV zijn vierde en vijfde treffer van deze jaargang. Daardoor boekt hij flinke winst in de Topscorers Top 1000.

781 (824) Derk Boerrigter (Ajax)

Hoe belangrijk zal zijn doelpunt tegen PSV uiteindelijk blijken te zijn? Derk Boerrigter maakte namens Ajax de winnende goal waardoor de voornaamste concurrent in de strijd om de landstitel werd uitgeschakeld. Voor de Amsterdammers lijkt het derde kampioenschap op rij niet meer mis te kunnen gaan. Derk Boerrigter zelf stijgt behoorlijk door in onze lijst en staat nu op plaats 781.

985 (---) Mike Havenaar (Vitesse)

Geen enkele Japanner maakte ooit zoveel Eredivisiedoelpunten in één jaargang als Mike Havenaar. De Vitesse-spits scoorde dit seizoen al negen keer. Afgelopen weekend maakte Havenaar er twee tegen Roda JC, met zijn tweede goal schoot hij zich in één klap deze lijst in. Ook Leandro Bacuna (FC Groningen) komt de Top 1000 binnen. Voor hen moeten Cees Lok en Erik Groeleken wijken.

Nog niet in de lijst

David Texeira (FC Groningen)

De productie van de Uruguayaan David Texeira valt dit seizoen nogal tegen. De FC Groningen-spits maakte zaterdag pas zijn vierde doelpunt van het jaar. Vorig jaar scoorde hij er als nieuweling nog acht, maar dat aantal zal hij dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer halen. Wel is Texeira zijn landgenoot Luis Suarez als het om doelpunten voor FC Groningen gaat inmiddels voorbij: Suarez maakte in één jaar tien treffers voor de noorderlingen, de teller van Texeira staat nu alles bij elkaar op twaalf goals.

uitleg

competitieronde 31   <   >   competitieronde 29

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten