woensdag 24 april 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 31

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.

137 (143) Everton (Heracles Almelo)

De afscheidstournee van Heraclied Everton verloopt behoorlijk succesvol. In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk scoorde de Almelose Braziliaan twee keer, waardoor hij nu op tien goals staat. Dat is alweer één treffer meer dan dat hij er vorig jaar in de hele jaargang maakte. Everton staat op een mooie plek 137 in ons klassement en is na de ongenaakbare Romário de Braziliaan met de meeste Eredivisiegoals.

183 (191) Mark van Bommel (PSV)

Acht seizoenen speelde hij in het buitenland en toch staat Mark van Bommel –toch verre van een spits- heel hoog in de Eredivisie Topscorers Top 1000. Dat komt doordat hij in alle jaren dat hij wèl in de Eredivisie actief is geweest altijd goed was voor een aardig aantal goals. En dan kan je toch behoorlijk hoog in deze lijst komen. Dit seizoen scoorde Mark van Bommel alweer vijf Eredivisiegoals voor PSV, waardoor hij op een totaal van 57 komt. De hamvraag is: gaat hij na dit seizoen door, of stopt hij?

476 (499) Lex Immers (Feyenoord)

Feyenoord versloeg dit weekend overtuigend Vitesse en draait gewoon weer een prima seizoen. De landstitel bleek net iets te hoog gegrepen voor de ploeg van Ronald Koeman, maar de Rotterdammers presteren met een totaal vernieuwd elftal wederom erg goed. Eén van de nieuwelingen van afgelopen zomer was Lex Immers. De van ADO Den Haag overgekomen Immers scoorde dit weekend zijn elfde doelpunt van het jaar. Knap hoor!

601 (638) Alfred Finnbogason (SC Heerenveen)

Wat ons betreft dé revelatie van dit seizoen: Alfred Finnbogason van SC Heerenveen. Als een volkomen onbekende voetballer belandde hij in augustus in Friesland. Finnbogason begon meteen met scoren en houdt dat tot de dag van vandaag vol: voor het zwalkende SC Heerenveen tekende hij al voor 24 Eredivisiegoals. Benieuwd of hij dit niveau volgend seizoen vol blijft houden. Of zit er nóg meer in voor de IJslander?

784 (827) Kwame Quansah (Heracles Almelo)

Kwame Quansah is bezig aan wat je noemt een weinig productieve jaargang. Door zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk is hij eindelijk van de hatelijke nul af. De Ghanees is alweer voor het negende seizoen actief in Almelo. Al zijn 19 Eredivisiegoals maakte hij trouwens ook voor Heracles Almelo. In een ver verleden speelde Quansah overigens welgeteld één competitiewedstrijd voor Ajax.

Nog niet in de lijst


De teller stond bij hem aan het begin van het seizoen nog op nul Eredivisiegoals en slechts insiders wisten op dat moment hoeveel talent de Deen Viktor Fischer daadwerkelijk had. Maar zie, één seizoen verder en de Ajacied Fischer heeft zijn visitekaartje -zoals dat zo mooi heet- meer dan afgegeven. Negen Eredivisiedoelpunten maakte hij inmiddels: die gaan we dus volgend jaar verwelkomen in onze lijst!


Drie keer mocht hij tot nu toe invallen bij AZ, maar Aron Jóhannsson staat nu al op twee Eredivisiegoals. Dat belooft wat voor komend seizoen. Mocht Jozy Altidore vertrekken, dan staat zijn opvolger in elk geval al klaar! De IJslander Jóhannsson, die van het bouwjaar 1990 is, kwam halverwege deze competitie over van het Deense Aarhus GF. Eén ding is zeker: AZ lijkt met hem goud in handen te hebben.

Mike van der Hoorn (FC Utrecht)

Wat werd hij afgelopen week belachelijk gemaakt vanwege zijn buitengewoon knullige eigen doelpunt tegen AZ. Natuurlijk was die goal extreem lachwekkend, maar FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn blijft bovenal een groot talent. Dit weekend scoorde hij weer, en dit keer in het goede doel. Van der Hoorn gaat hoe dan ook een zonnige toekomst tegemoet!

uitleg

competitieronde 32   <   >   competitieronde 30

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten