dinsdag 11 december 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 16

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week.355 (374) Georginio Wijnaldum (PSV)

Onomstreden is hij zeker niet in Eindhoven, maar door de afwezigheid van Ola Toivonen is Georginio Wijnaldum nu wel al wekenlang verzekerd van een basisplaats. In het extreem doeltreffende PSV pikt hij met regelmaat zijn doelpuntje mee: door zijn treffer tegen FC Twente staat Wijnaldum nu op plek 355 in de Eredivisie Topscorers Top 1000. Een bijzondere mijlpaal komt in zicht, want nog maar drie doelpunten en Wijnaldum achterhaalt Luuk de Jong als vaakst scorende Eredivisiespeler geboren in 1990

428 (462) Sanharib Malki (Roda JC Kerkrade)

Het evenaren van zijn spectaculaire 25 treffers van vorig seizoen lijkt onmogelijk, maar Malki is evengoed aardig op weg. In een slecht draaiend Roda schoot hij toch alweer 8 keer raak. Zijn twee treffers tegen SC Heerenveen leveren hem een flinke winst op in de Top 1000. Roda-fenomeen Dick Nanninga is overigens nog ver weg: die staat op plek 34 in de lijst.

897 (935) Derk Boerrigter (Ajax)

Derk Boerrigter zette Ajax op voorsprong tegen FC Groningen en verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal. Het levert hem winst op in de Top 1000, maar twee treffers in 14 wedstrijden is voor een Ajax-rechtsbuiten natuurlijk niet bijster veel. Een echte topschutter is Boerrigter in de Eredivisie dan ook nooit geweest: zijn record staat op zeven doelpunten in één seizoen.

976 (--) Marco van Ginkel (Vitesse)

Wat een jaar voor Marco van Ginkel: debuteren in Oranje, titelkandidaat met Vitesse, en nu ook nog een entry in de Topscorers Top 1000. Zijn doelpunt tegen VVV-Venlo bleek alleen weinig waard: de Arnhemmers verloren met 3-1 in De Koel.

980 (--) Kees Luijckx (NAC Breda)

Mede dankzij Kees Luijckx wist het zwalkende NAC Breda tegen Feyenoord een punt te behalen. Door zijn doelpunt komt Luijckx de Eredivisie Topscorers Top 1000 binnen. Een goalgetter is Luijckx derhalve niet: hij had acht Eredivisieseizoenen nodig om tot deze prestatie te komen. Nimmer scoorde hij vaker dan drie keer per seizoen. Er gloort echter licht aan de horizon, want juist op dat aantal staat Luijckx nu al… Door de binnenkomst van Marco van Ginkel en Kees Luijckx zijn overigens Guy François en Ben Wijnstekers voorgoed uit de Eredivisie Topscorers Top 1000 verdwenen...

Nog niet in de lijst

Jens Toornstra (ADO Den Haag)

Nee, hij is nog niet terug te vinden in de Topscorers Top 1000: ADO Den Haag-middenvelder Jens Toornstra. In de afgelopen twee seizoenen scoorde hij drie keer, en op dat aantal staat hij nu ook. Als Toorntra in het tempo van deze jaargang door blijft gaan komt de crème de la crème van de Eredivisieschutters ergens in april in zicht…

Rochdi Achenteh (PEC Zwolle)

Het blijft altijd een memorabel moment: een speler die zijn eerste Eredivisiedoelpunt maakt. Voor PEC Zwolle-speler Rochdi Achenteh was het in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zover. De 24-jarige Achenteh (eerder actief voor FC Eindhoven) schoot een vrije trap feilloos raak. Ook RKC Waalwijk-speler Cuco Martina en Yuki Otsu (VVV-Venlo) maakten dit weekend hun eerste Eredivisiegoal.

uitleg

competitieronde 17   <   >   competitieronde 15

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten