dinsdag 4 december 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 15

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week.105 (108) Anthony Lurling (NAC Breda)

We volgen Anthony Lurling dit jaar op de voet. Hij nadert namelijk de bovenste 100 van de Eredivisie Topscorers Top 1000. Door zijn doelpunt tegen NEC staat Lurling nu op een totaal van 78 Eredivisietreffers. Bij 81 doelpunten komt hij de top 100 binnen. Ernstig blessureleed daargelaten gaat dat dit seizoen dus nog gebeuren. Van de in 1977 geboren spelers staat Lurling qua doelpunten op de derde plaats, achter Arnold Bruggink en Ali El Khattabi.

289 (299) Siem de Jong (Ajax)

Siem de Jong zette Ajax op voorsprong tegen PSV en boekt door dat doelpunt tien plaatsen winst in de Top 1000. Beetje bij beetje neemt hij daardoor afstand van zijn broer Luuk (nu genoteerd op #323), die natuurlijk niet meer in Nederland actief is. Bij een goed seizoen van Siem is de Top 200 deze jaargang haalbaar…

447 (463) Dmitri Bulykin (FC Twente)

Hij stond even droog, maar eindelijk wist Dmitri Bulykin de ban te breken. Zijn Eredivisietotaal staat na zijn goal tegen zijn vroegere club ADO Den Haag op 32. Ter vergelijking: tot datzelfde aantal kwamen bijvoorbeeld ook Boudewijn Zenden en Rinus Israel.

595 (669) Graziano Pellè (Feyenoord)

Een vaste gast in deze rubriek en dat is niet voor niets. Feyenoords knuffel-Italiaan Graziano Pellè scoorde twee keer tegen RKC Waalwijk en staat nu al op tien seizoensdoelpunten. Wie heeft het in Rotterdam eigenlijk nog over John Guidetti?

811 (891) Jonathan Reis (Vitesse)

Zo snel kan het gaan: twee doelpunten rijker en Jonathan Reis staat ineens tachtig plaatsen hoger in de Top 1000. Hadden we het vorige week nog over de veertiende plek voor Reis qua Braziliaanse topschutters, nu is hij zowel Ari da Silva als André Bahia voorbij in dat klassement. En de volgende Braziliaan (Hugo op #779) is al in zicht…

Nog niet in de lijst

Aurelién Joachim (Willem II)

In de week nadat de gewezen Luxemburgse goalgetter Spitz Kohn overleed, maakte zijn landgenoot Aurelién Joachim (Willem II) zijn tweede Eredivisiedoelpunt. Aanleiding om in deze rubriek nogmaals een saluut aan koning Kohn uit Luxemburg (goed voor 102 doelpunten in de Eredivisie) te brengen. Wat Joachim betreft: benieuwd of hij dit seizoen de dubbele cijfers gaat halen…

uitleg

competitieronde 16   <   >   competitieronde 14

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten