woensdag 19 december 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 17

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week.281 (289) Siem de Jong (Ajax)

Siem de Jong wordt steeds belangrijker voor Ajax en lijkt bezig aan zijn laatste Eredivisiejaar. In de uitwedstrijd tegen Willem II opende De Jong de score en tekende hij ook nog eens voor twee assists. Met zeven treffers is hij deze jaargang de meest trefzekere Ajacied en klimt hij verder en verder in de Top 1000. Van alle spelers die dit weekend tot scoren kwamen staat Siem de Jong het hoogst in deze lijst.

448 (463) Simon Cziommer (Vitesse)

Het was afgelopen zomer één van de meest opvallende transfers: die van de Duitse routinier Simon Cziommer naar hemelbestormer Vitesse. Cziommer sprokkelde aardig wat speelminuten bij elkaar in Arnhem en maakte tegen RKC Waalwijk afgelopen zondag zowaar zijn eerste seizoenstreffer. Daarmee stijgt hij in de Topscorers Top 1000, want in het verleden was Cziommer al trefzeker voor FC Twente, Roda JC, AZ en FC Utrecht.

559 (595) Jozy Altidore (AZ)

Vorig jaar schoot hij er in vierendertig wedstrijden vijftien in voor AZ, dit seizoen is zijn doelpuntgemiddelde alleen maar beter geworden. Eén speelronde voor de winterstop staat Jozy Altidore alweer op elf treffers. Twee daarvan maakte hij in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Altidore staat op plek twee qua meest trefzekere Amerikanen ooit in de Eredivisie, de afgetekende nummer één is nog altijd de Nederlandse Amerikaan Earnest Stewart, die met 94 goals op plek 74 in de Top 1000 staat.

669 (698) Luc Castaignos (FC Twente)

De man van zes miljoen: een prijskaartje dat inmiddels als een loden last om de schouders van Luc Castaignos hangt. Tot nu toe kon hij de hoge verwachtingen in Enschede nog niet waarmaken: Castaignos is zelfs zijn basisplaats kwijtgeraakt. Een opsteker voor hem is de sprong in de Topscorers Top 1000 die hij maakt dankzij zijn goal in de streekderby tegen Heracles Almelo.

769 (814) Danny Holla (ADO Den Haag)

En alweer maakte Danny Holla een doelpunt, dit keer in het overigens verloren uitduel tegen Feyenoord. De teller staat voor Holla nu op acht seizoenstreffers, een record voor hem. Zijn meest productieve Eredivisiejaargang was hiervoor het seizoen 2008-2009, met vijf Eredivisiegoals. Holla gaat zijn record nog wel aanscherpen de komende tijd…

813 (851) Nacer Chadli (FC Twente)

Het doelpunt van Nacer Chadli was zijn vijfde seizoenstreffer van het seizoen. Elf keer speelde de Belgische vleugelspeler dit jaar mee, zijn rendement is dus behoorlijk hoog. In zijn vorige twee seizoenen bij FC Twente kwam Chadli tot respectievelijk zeven en zes doelpunten, de jaargang 2012-2013 gaat normaalgesproken dus zijn meest productieve Eredivisiejaar worden.

Nog niet in de lijst

Alfred Finnbogason (SC Heerenveen)

Gaat het nog voor de winterstop gebeuren? Alfred Finnbogason speelt pas een paar maanden in Nederland, maar hij staat doordat hij afgelopen weekend tegen FC Utrecht scoorde nu al op dertien Eredivisiegoals. Nog één treffer en Finnbogason gaat de Topscorers Top 1000 binnenkomen. Hoezo een bliksemstart?

Leon de Kogel (FC Utrecht)

Zijn naam is tot nu toe groter gebleken dan zijn daden: in drie jaar Eredivisie kwam Leon de Kogel tot exact zes doelpunten. En dat terwijl hij een ideale naam heeft om er als hoofdpersoon van een voetbalstripverhaal op los te scoren. In de harde werkelijkheid is De Kogel slechts bankzitter bij FC Utrecht, maar afgelopen weekend was hij de gevierde man door als invaller tegen SC Heerenveen twee keer te scoren.

uitleg

competitieronde 18   <   >   competitieronde 16

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten