vrijdag 26 oktober 2012

Over voetstukken: wonderbaarlijke voetbalvertellingen

Voetbalverhalen: er valt heel veel te vertellen over de rijke historie van het voetbal. Verhalen over succesvolle spelers, coaches, clubs en landen zijn er te over, maar juist ook de keerzijde levert heel interessant materiaal op.

Verhalen over de spelers die het nét niet haalden. Over die speler bij wie een blessure een pijnlijk einde van zijn loopbaan betekende. Of iemand die een totaal mislukt avontuur in het buitenland beleefde. Vaak zitten al die verhalen zelfs in elkaar verstrengeld. Want een succesverhaal voor de één, betekent vaak een tegenovergesteld verhaal voor de ander.

Inderdaad, verhalen zijn er meer dan genoeg. Voetbalschrijver wil via deze weg wonderbaarlijke voetbalvertellingen publiceren en gebeurtenissen in historisch perspectief plaatsen. Want wat gebeurde er nu écht? Heel veel anekdotes zijn daarbij praktisch verloren gegaan. Voetbalschrijver wil deze informatie naar boven gaan brengen.

Hoe verliep het laatste seizoen van Wim Kieft als voetballer? Hoe zat het ook alweer met de Champions League-avonturen van het Noorse Rosenborg? Welke Nederlanders speelden er zoal voor SK Beveren? En wat ging er nu allemaal precies mis bij de fusieclub SVV/Dordrecht ’90?

Dankzij een zeer uitgebreid voetbalarchief kunnen op zorgvuldige wijze de meest uiteenlopende verhalen worden samengesteld. Voetballers worden in deze categorie op een voetstuk geplaatst door de artikelen die er worden geschreven. De vertellingen zijn dan ook letterlijk en figuurlijk voetstukken.

De afgelopen twee jaar is er heel veel tijd geïnvesteerd om een grote database aan statistisch materiaal op te zetten. Elders op de site kan je daar alles over lezen. Naast de feiten en statistieken moet de rubriek voetstukken: wonderbaarlijke voetbalvertellingen het sluitstuk van de website gaan vormen.

Verhalen worden verteld aan de hand van anekdotes en quotes. En op namen die in die verhalen voorkomen, kan steevast worden geklikt. Dan kom je bij iemands spelersportretje uit, of bij een historisch overzicht van een club. Maak dus zelf een ontdekkingstocht langs de vele spelersportretjes, interlands enzovoort. Wie weet vind je dan wel een potentieel onderwerp voor een artikel…

Heb je suggesties voor een verhaal? Neem dan contact op met voetbalschrijver@hotmail.com.

...Een verhaal over het Fortuna Sittard-team van het seizoen 1996-1997?
Of over één van de spelers uit deze selectie? Werkelijk alles is mogelijk bij
de rubriek Voetstukken: wonderbaarlijke voetbalvertellingen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten