dinsdag 5 juli 2011

trainersportretjes - uitleg

Van alle hoofdtrainers die in het Nederlands betaald voetbal hebben gewerkt, is in dit onderdeel een trainersportretje te vinden.

LET OP: DE TRAINERSPORTRETJES WORDEN VANAF 15-11 STUK VOOR STUK TOEGEVOEGD!!!!

In chronologische volgorde zie je per trainer de prestaties per seizoen: de club waar hij in dat jaar werkzaam was, de divisie waar deze club in dat jaar speelde en de behaalde eindstand. Let wel: het gaat hierbij slechts om de prestaties met Nederlandse clubs. Buitenlandse clubs zijn niet in dit overzicht meegenomen, maar volgen binnenkort.

Als een trainer later is ingestroomd, staat er in de derde kolom eerst een sterretje vermeld en dan staat er óf de term later (als de datum niet bekend is) óf een datum wanneer de trainer bij de club is begonnen.

Heeft een trainer een seizoen niet afgemaakt, dan staat er in diezelfde kolom eerst óf de term niet af vermeld (als de datum niet bekend is) óf de datum waarop de trainer bij de club vertrok, gevolgd door een sterretje. Bij de eindstand van het seizoen staat in dat geval ook een sterretje vermeld.

Is een trainer later begonnen en vóór het eind van het seizoen weer vertrokken, dan staat er in de derde kolom *tijdelijk* vermeld.

In de laatste kolom staan de in dat seizoen eventueel gewonnen prijzen door de trainer. Daarbij zijn de volgende afkortingen gebruikt:

B - Winnaar KNVB-beker (inclusief andere namen zoals Amstel Cup)
CL - Winnaar Champions League
E - Europees voetbal
EC - Winnaar Europacup I
ECII - Winnaar Europacup II
ES - Winnaar Europese Super Cup
J - Winnaar Johan Cruijff-schaal (en voorlopers)
K - Kampioen Eredivisie
P - Promotie Eerste Divisie
U - Winnaar UEFA Cup
W - Winnaar Wereldbeker
1 - Kampioen Eerste Divisie

Deze gewonnen prijzen bepalen tevens de positie van de coach in de Trainers Top 100, waar we de 100 meest succesvolle trainers in het Nederlandse betaald voetbal op een rijtje zetten. De eventuele positie van de trainer in deze top 100 staat rechtsboven in het trainersportretje vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten