dinsdag 5 juli 2011

voetbalkalender - uitleg

De voetbalkalender bevat alle dagen die het jaar telt, met daarbij op elke dag een uitgebreide opsomming aan voetbalgerelateerde informatie die bij die dag hoort:

- Je vindt er alle geboortedata van voetballers, trainers, bobo's, scheidsrechters etcetera. De meest recent geboren persoon staat bovenaan. Hoe verder vervolgens naar onder, hoe langer geleden iemand geboren werd.

Op veel namen kan je klikken: je komt dan bij het bijbehorende spelersportretje terecht, met daarop de zo volledig mogelijke voetballoopbaan van de persoon in kwestie. Dit geldt voor alle voetballers waaruit het spelersportretjesarchief bestaat: voetballers die dus de Nederlandse nationaliteit hebben en / of in de Nederlandse competitie hebben gespeeld. Het archief is nog altijd groeiende: spelers die in aanmerking komen voor bovenstaande categorie, maar nog geen link op hun naam hebben staan, hebben dus tot nu toe geen eigen spelersportretje.

- Ook de zogeheten gelauwerde wereldvoetballers hebben een linkje waardoor je bij hun overzicht uit komt. Zie gelauwerde wereldvoetballers - uitleg voor een uitgebreide omschrijving van dit onderdeel. Alle gelauwerde spelers die niet in Nederland hebben gevoetbald en / of de Nederlandse nationaliteit hebben, kun je op deze manier raadplegen. Daarnaast zijn er ook gelauwerde wereldvoetballers die wél de Nederlandse nationaliteit hebben en / of in Nederland hebben gespeeld. Als je op hun naam klikt, kom je bij hun spelersportretje, maar in dat geval staat er achter het jaartal ook GW, waar je op kunt klikken. GW staat hierbij inderdaad voor Gelauwerde wereldvoetballers.

In het overzicht gaat het overduidelijk om geboortedagen: ook mensen die dus niet meer in leven zijn, staan in dit overzicht vermeld. Het is immers de dag waarop hun geboortedag wordt herdacht.

- Bij het onderdeel overlijdensdagen staan voetbalhelden vermeld die op deze dag in een eerder jaar zijn overleden. Altijd belangrijk om bij hen die er niet meer zijn stil te staan en zodoende (Nederlandse) voetballers van vroeger weer in de schijnwerpers te zetten.

- Het onderdeel memorabele wedstrijden bevat belangrijke voetbalduels uit het verleden die op die specifieke dag in een eerder jaar werd gespeeld. Daarbij gaat het om alle interlands van het Nederlands Elftal. Daarnaast staan vermeld de WK-finales en EK-finales, Europa Cup-finales, Jong Oranje-interlands vanaf 1988 en meer memorabele wedstrijden. Dit onderdeel wordt de komende tijd nog verder uitgewerkt. Je kunt op alle interlands van Oranje en Jong Oranje klikken om zodoende de opstelling van die wedstrijd te bekijken.

- Onderaan kan je naar de vorige én volgende dag op de kalender gaan, om zodoende alle informatie van die dag te bekijken.
...Zondag 16 mei 1993, de dag dat VVV als kampioen promoveerde naar
de Eredivisie. Doelman John Roox is hier drager van de schaal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten