dinsdag 5 juli 2011

Oranje-jaren - uitleg

Van elk jaar is op Voetbalschrijver in een notendop alles over het Nederlands Elftal te vinden. Vanaf de allereerste interlands in 1905 tot en met de meest recente: alle wedstrijden staan keurig gebundeld per jaar.

Selecteer het Oranje-jaar naar keuze en je vindt er elke interland die in dat jaar is gespeeld. De meest recente Nederlands Elftal-wedstrijd staat daarbij bovenaan, de oudste onderaan. Klik op elke (!) interland vanaf 1905 om de opstelling van die wedstrijd te bekijken.

Maar dat is nog niet alles: je ziet in het overzicht per jaar tevens de bondscoach(es) die de leiding bij Oranje had(den), de Oranje-international(s) van dat interlandjaar met de meeste Nederlands Elftal-wedstrijden, degene(n) die in die reeks de meeste doelpunten scoorde(n) en alle debutanten van dat jaar. Tenslotte vind je telkens de speler die van alle internationals op dat moment (meetpunt na de laatste interland van dat specifieke jaar) de meeste interlands op zijn naam heeft staan en dus recordinternational is.

Op alle namen die per jaar staan uitgelicht kan je klikken om van al die voetballers hun spelersportretjes te bekijken. Tot slot kan je helemaal onder op de pagina naar het voorgaande of volgende interlandjaar toe.

...Gedenkwaardige verzoening. Na het totaal mislukte EK 1996 vonden
Edgar Davids en Guus Hiddink elkaar terug op het WK in Frankrijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten