dinsdag 5 juli 2011

Willy's Week - De Eredivisie Topscorers Top 1000 - uitleg

Ze vormen een bont gezelschap: de voetballers die in de Eredivisie Topscorers Top 1000 staan. Duizend spelers met allemaal een eigen verhaal. Maar één ding hebben ze gemeen: ze schoten in de historie van de Eredivisie zo vaak raak, dat ze een plekje in deze Top 1000 hebben bemachtigd.

Die Top 1000 verandert vrijwel wekelijks van samenstelling: na elke speelronde in de Eredivisie zijn er wel weer verschuivingen. Wat echter niet verandert, is het bovenste deel van de lijst. De top tien* zit namelijk al jaren muurvast: beheerst een speler tegenwoordig het vak van doelpuntenmaker, dan vertrekt hij immers binnen de kortste keren naar het buitenland.
...Willy van der Kuijlen, nummer één in de
Eredivisie Topscorers Top 1000 en
naamgever van de rubriek Willy'sWeek...
De absolute nummer één van onze Eredivisie Topscorers Top 1000 is PSV-legende Willy van der Kuijlen. Liefst drie-honderd-en-elf keer (…) schoot hij raak. Een duizelingwekkend aantal doelpunten, dat hij (op drie treffers voor MVV na) produceerde voor PSV. Van der Kuijlen -bescheiden als mens, maar de onovertroffen nummer één van ons topschuttersgilde- verdient met zijn prestaties dan ook eeuwige roem.

En dus eert deze site Willy met een naar hem vernoemde rubriek: Willy’s Week. In die rubriek wordt elke week een deel van de Topscorers Top 1000 uitgelicht. Opvallende verschuivingen, maar ook spelers die binnen een bepaald thema passen. Wie zijn bijvoorbeeld de Denen die in de geschiedenis van de Eredivisie de meeste doelpunten scoorden? En welke spelers geboren in 1983 maakten het grootste aantal Eredivisietreffers? Of wie produceerden voor alle Limburgse clubs bij elkaar opgeteld de meeste goals?

Na iedere competitieronde worden er in Willy’s Week de feiten en statistieken op een rijtje gezet. Ook worden er verrassende anekdotes gebracht over de voetballers uit de lijst. Elke week dus een eerbetoon aan onze doelpuntenmakers, met de ongeëvenaarde koning Willy van der Kuijlen als eeuwige nummer één…

* De Eredivisie Topscorers Top 1000 willen we om begrijpelijke reden exclusief houden en deze zal dan ook niet in zijn geheel worden gepubliceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten