dinsdag 5 juli 2011

uitleg - opbouw spelersportretjes

Op Voetbalschrijver zijn inmiddels duizenden spelersportretjes te vinden en dit aantal neemt alleen maar toe. Eén van de doelen die met deze site nagestreefd worden is één van dé Nederlandse websites op het gebied van voetbalstatistieken te worden.

Daar hoort een zorgvuldig opgebouwde database aan spelersportretjes bij. Door de unieke samenstelling (competitie-eindstanden, interlands per seizoen, Jong Oranje-interlands) is er van talloze voetballers en voormalige voetballers heel veel informatie te vinden.

Deze informatie is stapsgewijs opgebouwd en grondig gecheckt. Het is ondoenlijk om honderd procent betrouwbare informatie te verschaffen: dit is wél het doel en daarbij is alle hulp zeer welkom.

Desalniettemin levert Voetbalschrijver statistieken over spelers die nergens anders op internet op deze wijze te vinden zijn. Alle informatie is meerdere keren vergeleken, eventueel nageteld en zorgvuldig uitgezocht. Door talloze bronnen te gebruiken (websites, boeken, tijdschriften, archiefmateriaal aan kranten, zelf bijgehouden statistieken) is er een zeer groot archief aan cijfertjes ontstaan. Daarbij is telkens een formule gehanteerd: één keer de gegevens is niet voldoende, twee keer ook niet, bij drie keer dezelfde informatie wordt het pas overgenomen.

Hoewel de nu beschikbare informatie vaak wordt gecontroleerd, zullen er natuurlijk ook dingen in staan die evengoed nog niet kloppen. Voetbalschrijver is overtuigd van haar kracht en betrouwbaarheid, maar op alle enigszins vergelijkbare sites staan de nodige fouten in de beschikbare statistieken en dus is het doel steeds completer te worden.

Ontdek je een foutje of heb je aanvullende informatie, wordt het vanzelfsprekend gewaardeerd als je contact opneemt via voetbalschrijver@hotmail.com.

Met jouw hulp wordt deze site nóg beter....

...De lange voetballoopbaan van Henk Vos heeft al heel wat keren voor inspiratie
gezorgd bij voetbalquizen. Want voor welke Brabantse clubs kwam hij nu wel
en niet uit? Om het nóg moeilijker te maken hier in actie voor FC Sochaux...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten