woensdag 21 november 2012

De Bert Jacobs Top 100!

Vol trots presenteren wij op deze site de Bert Jacobs Top 100: wie zijn de honderd voetballers die de meeste Nederlandse competitiewedstrijden onder Jacobs hebben gespeeld?

De countdown komt stapsgewijs op Voetbalschrijver te staan, met uiteindelijk de nummer één en de lijst nogmaals in zijn geheel.

De voetballers staan gerangschikt op het aantal gespeelde competitiewedstrijden onder Jacobs. Als dat aantal gelijk is, is gekeken naar de prestaties van de club in de tijd dat de speler er onder Jacobs voetbalde. Als ook dat gelijk is, staat de jongere voetballer hoger genoteerd.

Kanttekening: de spelers van De Volewijckers en Velox zijn niet meegenomen in dit overzicht. De gegevens van de toenmalige Tweede Divisie en de Eerste Divisie van die tijd zijn niet meer te achterhalen. Hadden we wél over die gegevens beschikt, dan had Co Adriaanse nog hoger gestaan in de lijst: hij kwam immers onder Jacobs uit voor zowel De Volewijckers als FC Utrecht....

Bij de spelers in de lijst waar op deze site een spelersportretje te vinden is, is op de naam van de voetballer een link geplaatst naar dat spelersportetje.

In de lijst staan voetballers van Roda JC, Vitesse, Sparta, Fortuna Sittard, FC Volendam, RKC Waalwijk, FC Utrecht en Willem II....

Weet jij wie er in de Bert Jacobs Top 100 in de top tien staan? Je komt er heel snel achter!

nummers 91-100

Geen opmerkingen:

Een reactie posten