woensdag 14 november 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 12

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

We blikken vandaag terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week. 224 (238) Tim Matavz (PSV)

En weer is er in deze rubriek aandacht voor Tim Matavz, Sloveense schutter van PSV. Tegen SC Heerenveen scoorde hij twee keer waardoor zijn seizoenstotaal opgekrikt werd tot zeven. Ter vergelijking: vorig jaar maakte Matavz in een heel seizoen elf doelpunten.

298 (309) Siem de Jong (Ajax)

Siem de Jong maakte de drieënveertigste Eredivisietreffer van zijn loopbaan en gaat daarmee gelijk op met Dries Mertens (PSV). Ook onder anderen Wesley Sneijder, Wim Jonk en Simon Tahamata kwamen in hun carrière tot dit aantal Eredivisiedoelpunten. Geen verkeerde mijlpaal dus…

734 (808) Samuel Armenteros (Heracles Almelo)

Samuel Armenteros gaat als een komeet: twee Eredivisietreffers rijker (niet genoeg om een 3-2 nederlaag bij NEC te voorkomen) staat de Zweed nu op in totaal twintig doelpunten op het hoogste niveau in Nederland. Daarmee evenaart hij zijn landgenoot John Guidetti.

736 (812) Graziano Pellè (Feyenoord)

Wie had enkele maanden geleden kunnen bevroeden dat Graziano Pellè dit seizoen één van de meest gevreesde Eredivisieschutters zou zijn? Er staat momenteel geen maat op de Italiaan van Feyenoord. In vier seizoenen AZ kwam hij tot veertien doelpunten, voor de Rotterdammers scoorde hij in acht duels al zes keer. Waar gaat dit eindigen?

811 (846) Danny Holla (ADO Den Haag)

Tegen AZ (2-2) schoot Danny Holla een strafschop raak, waardoor zijn seizoenstotaal alweer op zeven doelpunten kwam. Daarmee heeft hij zijn vorige Eredivisierecord (vijf treffers namens FC Groningen in de jaargang 2008-2009) nu al ruimschoots overtroffen. Benieuwd hoe hoog Holla aan het eind van dit seizoen in de Top 1000 staat…

894 (934) Michael de Leeuw (FC Groningen)

Vorige week steeg Michael de Leeuw al flink in de Eredivisie Topscorers Top 1000, deze week flikt de FC Groningen-speler het opnieuw. De Leeuw, tegen NAC Breda geposteerd op het middenveld, scoorde het enige en dus winnende doelpunt en maakt daarmee een flinke sprong in de lijst.

Nog niet in de lijst


Nog één doelpuntje en het gaat gebeuren: dan verwelkomen we Rick ten Voorde van NEC in de Eredivisie Topscorers Top 1000. Tegen Heracles Almelo wist hij twee keer te scoren, waardoor Ten Voorde nu op dertien Eredivisietreffers staat. In het seizoen 2008-2009 debuteerde hij in het betaald voetbal als speler van Eerste Divisie-club FC Emmen.


De Deense groeibriljant Viktor Fischer scoorde zijn eerste twee Eredivisietreffers voor Ajax in het uitduel met PEC Zwolle. Het duurt nog wel even totdat hij de Top 1000 bereikt, maar van de andere kant: wie weet gebeurt dit nog wel dit seizoen. Nog zes zulke wedstrijden en Fischer is er al…

uitleg

competitieronde 13   <   >   competitieronde 11

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten