woensdag 28 november 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 14

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week.239 (246) Rydell Poepon (ADO Den Haag)

Het doelpunt dat Rydell Poepon tegen NAC Breda scoorde was een jubileumtreffer: het was de vijftigste Eredivisiegoal voor Poepon. De vierentwintigjarige spits rendeert dan ook al jarenlang prima. Opvallend: Rydell Poepon eindigde bij geen van zijn clubs ooit in het linkerrijtje van de Eredivisie. De kansen daarop zijn dit jaar bij ADO relatief groot. Wie weet is zijn ‘Abraham-doelpunt’ overigens het startschot van een meer doelpuntrijke periode in Den Haag, want de teller staat tot nu toe pas op twee.

412 (427) Lasse Schöne (Ajax)

Beetje bij beetje stijgt Lasse Schöne door in de Eredivisie Topscorers Top 1000. Met zijn derde seizoenstreffer nadert de Deen de bovenste vierhonderd. Andere buitenlanders die in totaal vierendertig Eredivisiegoals maakten zijn onder anderen Brett Holman en John Clayton.

810 (849) Melvin Platje (NEC)

Wekenlang stond hij droog, maar nadat hij vorige week al tegen Vitesse scoorde lukt het Melvin Platje tegen FC Utrecht opnieuw het net te vinden. Gevolg: een aardige winst in de Eredivisie Topscorers Top 1000. Platje staat nu op in totaliteit achttien Eredivisiegoals, net zoveel als bijvoorbeeld Finidi George.

891 (933) Jonathan Reis (Vitesse)

Jonathan Reis maakt een behoorlijke sprong in de Top 1000 doordat hij tegen PSV de gelijkmaker in schoot. Reis blonk uit tegen zijn oude club en stond aan de basis van de dikverdiende zege van de Arnhemmers. Jonathan Reis staat nu op plek veertien als het gaat om Braziliaanse Eredivisieschutters. De afgetekende nummer één op die lijst is uiteraard Romário.

976 (---) Rick ten Voorde (NEC)

We kondigden het twee weken geleden al aan en daar is hij dan: door zijn doelpunt tegen FC Utrecht staat Rick ten Voorde nu in de Eredivisie Topscorers Top 1000. De Jong Oranje-international zal de komende tijd nog flink gaan stijgen in de ranglijst, want Ten Voorde heeft inmiddels ruimschoots bewezen over ‘Torinstinct’ te beschikken. Doordat Ten Voorde de Top 1000 binnen komt is de Roda JC-Deen Jens Kolding overigens voorgoed uit de lijst verdwenen.

Nog niet in de lijst

Ruben Schaken (Feyenoord)

Je zou het vanwege zijn leeftijd even vergeten, maar Ruben Schaken speelt pas voor het vierde seizoen in zijn carrière op het hoogste niveau. Tel daarbij zijn eerste, doelpuntloze jaargang bij Feyenoord op en het is vrij logisch dat hij nog niet veel Eredivisietreffers op zijn naam heeft staan. Schakens doelpunt tegen AZ was ‘pas’ zijn elfde goal en dus is hij nog niet terug te vinden in de Top 1000. Gaat dit hem in het seizoen dat hij international werd alsnog lukken?

uitleg

competitieronde 15   <   >   competitieronde 13

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten