donderdag 8 november 2012

De laatste 10 Oranje-internationals van Limburgse clubs

Eerder vandaag stelden we de vraag wie de laatste tien Oranje-internationals namens een Limburgse club waren. Hierbij het overzicht, waarbij we beginnen met de meest recente international. Opvallend: in 1996 kwam voor het laatst een speler namens een Limburgse club voor het Nederlands Elftal uit. Daarmee is Limburg nog lang geen record-houdende provincie. Kijk maar eens naar het lijstje hier

Internationals namens Limburgse clubs: wie wordt eindelijk de opvolger van Johan de Kock? De hier als laatste interland vermelde wedstrijd is altijd de laatste die iemand speelde namens een Limburgse club.

1)
Johan de Kock (Roda JC)
laatste interland: Nederland - Frankrijk 0-0 v.n.s. (22 juni 1996)

Zat in 1996 mede bij de EK-selectie vanwege absentie van Frank de Boer. Vertrok na het EK naar Schalke 04.

2)
Eric van der Luer (Roda JC)
laatste interland: Nederland - Malta 4-0 (29 maart 1995)

Debuteerde in Oranje doordat de Ajacieden een oefeninterland tegen Portugal boycotten. Mocht nog één keer opdraven, maar verdween daarna uit beeld.

3)
Erik Meijer (MVV)
laatste interland: Nederland - San Marino 6-0 (24 maart 1993)

Voorzag Oranje van stootkracht bij de interland tegen San Marino. Stond voorin met stormram René Eijkelkamp. Erik Meijer kwam uit voor PSV, Bayer Leverkusen en Liverpool, maar speelde zijn enige interland namens MVV.

4)
Henk Fräser (Roda JC)
laatste interland: Nederland - Ierland 1-1 (21 juni 1990)

Eindigt in dit overzicht gelijk met John van Loen. Mochten beiden invallen tegen Ierland. Fräser vertrok na het WK in Italië naar Feyenoord. Speelde opvallend weinig interlands voor iemand met zoveel verdedigend talent.

4)
John van Loen (Roda JC)
laatste interland: Nederland - Ierland 1-1 (21 juni 1990)

Door Leo Beenhakker verkozen boven John Bosman als één van de spitsen op het WK. Had er in de jaargang 1989-1990 dan ook zeventien ingelegd namens Roda JC. Speelde later nog voor onder andere Ajax, Feyenoord en Anderlecht, maar zou nooit meer zoveel doelpunten in één seizoen scoren.

6)
Wilbert Suvrijn (Roda JC)
laatste interland: Italië - Nederland 1-0 (16 november 1988)

Speelde negen interlands, en allemaal namens Limburgse clubs. Mocht op het EK in 1988 zelfs nog even invallen in de beroemde wedstrijd tegen West-Duitsland.

7)
Wim Koevermans (Fortuna Sittard)
laatste interland: Nederland - Bulgarije 1-2 (24 mei 1988)

Had na het seizoen 1987-1988 zijn bruiloft gepland, maar mocht tot zijn eigen verbazing mee naar het EK. De oefeninterland tegen Bulgarije zou de enige interland van Koevermans blijken, maar hij zat er toch maar mooi bij, bij dat mooie stel...

8)
René Hofman (Roda JC)
laatste interland: Malta - Nederland 0-6 (19 december 1982)

Malta - Nederland werd afgewerkt in Aken. Geen affiche waar veel publiek op af zou komen. En laat dat nou net de enige interland zijn die René Hofman afwerkte. Toeval? Of zou het een manier zijn geweest om supporters uit het nabijgelegen Kerkrade te laten afreizen naar Aken? Hoe dan ook bleef het voor Hofman bij deze ene cap.

9)
Dick Nanninga (Roda JC)
laatste interland: Nederland - Cyprus 3-0 (22 februari 1981)

Speelde én scoorde als contractspeler van Roda JC zelfs in de WK-finale van 1978. Zag geen gevaar bij het verblijf in het beruchte Argentinië van die tijd: Dick zou de kogels gewoon terug koppen.


9)
Cees Schapendonk (Roda JC)
laatste interland: Nederland - Cyprus 3-0 (22 februari 1981)
....De enige interland van Cees Schapendonk, zittend in
het midden. Dick Nanninga zou later invallen...

Staat gelijk in dit overzicht met ploeggenoot Dick Nanninga. Waar Nanninga een respectabele interlandloopbaan had, bleef het voor Schapendonk bij deze ene wedstrijd. Maar hij scoorde wèl!

bijzonderheden:
- Verreweg de meeste spelers in dit lijstje speelden voor Roda JC toen ze voor Oranje werden uitgekozen. 

- Wilbert Suvrijn speelde tevens in Oranje namens Fortuna Sittard.

- De laatste keer dat een voetballer van VVV het Nederlands Elftal haalde was Jan Klaassens in 1959 (....).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten