zaterdag 10 november 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 11

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Aan de late kant, maar we blikken vandaag terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week. Hoewel er in het bovenste gedeelte van de Topscorers Top 1000 niks veranderde, gebeurde er verder toch het nodige..


238 (245) Tim Matavz (PSV)

De kritiek op Tim Matavz was zeker in het begin van dit jaar groot. In het vorige seizoen presteerde hij dan ook ondermaats, maar toch schoot hij in de jaargang 2011-2012 veertien keer raak: drie doelpunten namens FC Groningen en elf namens PSV. Dit jaar is hij voorlopig PSV-clubtopscorer, samen met Dries Mertens. In totaal staat Matavz op precies vijftig Eredivisiegoals, waardoor hij verreweg de meest productieve Sloveen in Nederland is. Nummer twee op de ranglijst is Dalibor Stevanovic (oud-Vitesse), die acht keer scoorde en bij lange na niet in de Top 1000 staat.

249 (255) Cedric van der Gun (FC Utrecht)

Met zijn doelpunt tegen Willem II stijgt routinier Cedric van der Gun een paar plekjes in de Eredivisie Topscorers Top 1000. Hij staat tweede op de ranglijst van doeltreffende voetballers geboren in 1979. De absolute nummer één in die lijst is Mateja Kezman (105 doelpunten). Daarna volgt zoals gezegd Van der Gun (49), derde staat Ali Boussaboun (42).

534 (573) Wilfried Bony (Vitesse)

Aan de opmars van fenomeen Wilfried Bony lijkt maar geen einde te komen. Met twee doelpunten vloerde de Ivoriaan zowat in zijn eentje Ajax in de eigen Amsterdam ArenA. Bony staat nu al op evenveel goals als in het gehele voorgaande seizoen (twaalf). We zullen hem in deze rubriek nog veelvuldig tegen gaan komen. 

732 (764) Luc Castaignos (FC Twente)

Luc Castaignos scoorde tegen zijn oude werkgever Feyenoord, waardoor hij nu op twintig Eredivisiedoelpunten staat. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met de man die hem vorig seizoen bij Feyenoord opvolgde: John Guidetti. Castaignos en Guidetti zijn op dit moment de meest productieve spelers geboren in het jaar 1992. Omdat John Guidetti niet meer in Nederland speelt, is Christian Eriksen (zestien doelpunten) in dat lijstje momenteel de voornaamste concurrent van Castaignos.

845 (888) Nacer Chadli (FC Twente)

Nacer Chadli maakte tegen Feyenoord alweer zijn vierde competitiedoelpunt van het seizoen. Hij scoorde in de voorbije jaargangen 2010-2011 en 2011-2012 respectievelijk zeven en zes keer. Chadli lijkt dat aantal dit jaar ruimschoots te gaan overtreffen. De Belg staat qua Eredivisiedoelpunten nu op gelijke hoogte met onder anderen Eljero Elia, Theo Lucius en Walter Waalderbos.

934 (977) Michael de Leeuw (FC Groningen)

Michael de Leeuw staat pas sinds kort in de Eredivisie Topscorers Top 100, maar hij stijgt meteen lekker door. Hij boekt drieënveertig plaatsen winst dankzij zijn doelpunt tegen NEC. Zijn goal bleek uiteindelijk niet genoeg voor FC Groningen: de ploeg verloor thuis met 1-2.

Nog niet in de lijst:

Alexander Gerndt (FC Utrecht)

Scoorde twee keer tegen Willem II en staat nu in totaal op twaalf Eredivisietreffers. Met veertien doelpunten heb je op dit moment genoeg doelpunten voor een plek in de Top 1000, dus als het goed is kunnen we Alexander Gerndt zeer binnenkort verwelkomen in onze lijst.

uitleg

competitieronde 12   <   >   competitieronde 10

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten