donderdag 22 november 2012

Edwin van der Sar: het antwoord

Eerder stelden we de vraag wat Edwin van der Sar deed toen hij in augustus 1993 van trainer Louis van Gaal te horen kreeg dat hij in het nieuwe seizoen eerste keeper zou worden van Ajax.

Allereerst even een misverstand uit de wereld helpen: we kregen een mailtje met de vraag of Van der Sar niet al eerste keeper werd na de beruchte wedstrijd tegen Auxerre eerder in 1993, toen Van Gaal niet langer voor Stanley Menzo koos. Dat klopt, maar volgens Louis van Gaal begonnen zijn beide keepers in die zomer van 1993 weer op nul: beiden kregen de kans op een plekje onder de lat.

Welnu, het werd dus uiteindelijk Edwin van der Sar. Hoe het vervolgens verder ging met zijn loopbaan is bekend, maar hoe reageerde hij nu op het heugelijke nieuws? Nou: het bracht de romanticus in Van der Sar naar boven. Op weg naar huis kocht hij een bosje rode en witte (...) rozen voor zijn vriendin.

Een kleine anekdote in de marge van het grote voetbalnieuws, maar wel een heel mooi gebaar van de op dat moment kersverse nieuwe eerste doelman van Ajax 1...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten