maandag 12 november 2012

Oranje-internationals met korte profloopbanen

Eerder vandaag stelden we de vraag welke Oranje-internationals (sinds de invoering van het betaald voetbal) de kortste clubcarrières hadden en de minste competitiewedstrijden speelden. Die vraag bleek een stuk minder eenvoudig dan we dachten.

Van de Eerste Divisie-seizoenen van lang geleden is het namelijk erg moeilijk de gegevens te achterhalen. Van een aantal spelers zijn de cijfers niet compleet. Uiteraard zijn we naarstig op zoek naar de oude statistieken, in dit overzicht hebben we ons beperkt tot de wedstrijdgegevens die compleet zijn.

Het levert het volgende lijstje op, met achtereenvolgens het aantal gespeelde competitiewedstrijden en het aantal seizoenen dat een speler als prof actief is geweest.

Opmerkelijk: de nummers 1 tot en met 4 in dit lijstje speelden in hun hele voetballoopbaan minder competitiewedstrijden dan dat sommige andere voetballers interlands voor Oranje hebben gespeeld...


Ook de volgende spelers horen in het bovenstaande rijtje thuis, maar van hen is hun exacte aantal wedstrijden niet te achterhalen. Per speler is te zien van hoeveel seizoenen de gegevens ontbreken, waardoor het aantal competitiewedstrijden dus hoger is dan hier vermeld staat. Aanvullingen zijn zeer welkom.


*= plus nog 1 seizoen, **= plus nog 2 seizoenen

De teller staat voor de clubloze Royston Drenthe op 113 wedstrijden. Mocht het hem niet meer lukken zijn profcarrière nieuw leven in te blazen, dan behoort hij dus ook tot de voetballers met de minste (competitie)wedstrijden.

Romeo Castelen is wèl in het overzicht opgenomen, maar voor hem bestaat de kans dat hij alsnog een nieuwe club vindt, waardoor hij zich nog uit de lijst kan voetballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten