woensdag 21 november 2012

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 13

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

We blikken vandaag terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van vorige week.382 (399) Orlando Engelaar (PSV)

Een heel kleine opsteker deze week voor de bij PSV op een zijspoor geraakte Orlando Engelaar. Als invaller voor Kevin Strootman mocht hij een kwartiertje meedoen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-6). Engelaar scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd, maakt daardoor een sprong in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en wordt nu even in de schijnwerpers gezet.

461 (472) Sanharib Malki (Roda JC Kerkrade)

Nee, veel positiefs valt er niet te melden over het in degradatienood verkerende Roda JC Kerkrade. Om nog maar te zwijgen over Syrië, het thuisland van Sanharib Malki. De spits zelf is daarentegen ook dit seizoen weer alleraardigst bezig. Zes keer schoot hij inmiddels raak, bijna de helft van de complete Kerkraadse productie. Met 31 Eredivisiedoelpunten staat Malki nu op gelijke hoogte met Roda-icoon Eugène Hanssen.

535 (559) Lex Immers (Feyenoord)

Wat vielen de critici in het begin van het seizoen over hem heen: Lex Immers, overgekomen van ADO Den Haag, wist bij zijn nieuwe club Feyenoord het net maar weinig te vinden. Maar zie hier: inmiddels staat Immers alweer op acht Eredivisietreffers en mag zijn verblijf in Rotterdam al voorzichtig een succes genoemd worden. We houden Lex in de gaten de komende tijd!

633 (667) Jacob Mulenga (FC Utrecht)

Nog maar twee doelpunten is Jacob Mulenga uit Zambia verwijderd van het Eredivisierecord van zijn illustere landgenoot Kalusha Bwalya. De PSV-spits had destijds vijf seizoenen nodig om 25 keer te scoren, Mulenga is in Utrecht bezig aan zijn vierde jaargang…

668 (736) Graziano Pellè (Feyenoord)

Daar is hij weer! Met opnieuw twee doelpunten (dit keer tegen Willem II) begint Graziano Pellè een waar fenomeen te worden. De teller staat nu op in totaal 22 treffers, waardoor Pellè verreweg de vaakst scorende Italiaan in de Eredivisiehistorie is. De nummer twee op de ranglijst is Marco de Marchi (Vitesse) met drie (!) doelpunten…

935 (977) Derk Boerrigter (Ajax)

Derk Boerrigter zette Ajax dankzij een prima ingeschoten vrije trap op voorsprong tegen VVV-Venlo (eindstand 2-0). De eerste seizoenstreffer van Boerrigter zorgt ervoor dat hij 42 plaatsen stijgt in de Top 1000. Met vijftien Eredivisietreffers staat hij nu op gelijke hoogte met bijvoorbeeld Richard Witschge en Piet Huyg.

Nog niet in de lijst

Mike Havenaar (Vitesse)

Hij is één van onze favoriete huidige Eredivisiespitsen, die wonderbaarlijke Japanse Nederlander van Vitesse. Mike Havenaar scoorde tegen NEC zijn zevende Eredivisiedoelpunt. Bij absentie van Wilfried Bony in januari (Afrika Cup) kan Havenaar zich wel eens richting Top 1000 gaan schieten. We kijken reikhalzend uit naar je entree, Mike!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten