zaterdag 10 november 2012

Michels Mannen - Eerste Divisie Topscorers Top 1000 nummers 7 en 8

Eerder publiceerden we de Top Tien van de Eerste Divisie Topscorers Top 1000. Stapsgewijs worden deze spelers nu uitgelicht door middel van korte portretjes. Wie zijn toch die mannen die zoveel Eerste Divisie-goals wisten te scoren? Gisteren brachten we de nummers 9 en 10 van de lijst, nu is het tijd voor de nummers 7 en 8...


...John Lammers: de hoogst genoteerde speler
die Eerste Divisie-doelpunten voor NAC maakte...
Tilburger John Lammers is in zijn spelersloopbaan opgeteld ‘slechts’ zeven jaar in de Eerste Divisie actief geweest, maar toch staat hij heel hoog in de Topscorers Top 1000. Lammers was dan ook een doelpuntenmaker pur sang. Na een aarzelende start in het betaalde voetbal bij Willem II, kwam hij bij RKC helemaal los. John Lammers maakte de eerste profseizoenen van de Waalwijkse club mee, waarna hij met VVV twee keer de vijfde plaats in de Eredivisie behaalde.

Na een Frans avontuur bij Toulon begon de periode van John Lammers bij NAC. Een groot deel van die tijd vormde hij voorin een levensgevaarlijk duo met Pierre van Hooijdonk. Lammers was in Breda op zijn allerbest: hij schoot 92 keer raak in 165 competitiewedstrijden, deels in de Eerste Divisie en deels in de Eredivisie. Na opnieuw Willem II, wederom RKC Waalwijk en RBC Roosendaal sloot Lammers zijn carrière af bij het Nieuw-Zeelandse, maar in de Australische profcompetitie uitkomende Auckland Kingz, waar de legendarische ex-spits Wynton Rufer zijn trainer was. Ook John Lammers zou actief worden als trainer: tegenwoordig werkt hij bij FC Eindhoven.


Is het toeval dat er zoveel Brabantse spelers hoog in de Eerste Divisie Topscorers Top 1000 staan? Feit blijft dat Noord-Brabant een broeinest van voetbalclubs is, waardoor de provincie in de Eerste Divisie altijd ruimschoots vertegenwoordigd is. De in Veghel geboren Stefan Jansen begon zijn profcarrière echter buiten Brabant. Afkomstig uit het jeugdinternaat van PSV belandde hij, doordat hij in Eindhoven weinig perspectief zag, bij Roda JC. Hoewel Jansen zichtbaar stappen vooruit maakte, redde hij het in Kerkrade uiteindelijk niet door de concurrentie in de voorhoede.

Vervolgens begon voor Stefan Jansen een ware periode als voetbalnomade. Het grootste deel van de tijd voetbalde hij in de Eerste Divisie. In die competitie speelde hij voor FC Den Bosch, Cambuur Leeuwarden, TOP Oss en FC Zwolle. In Oss werd hij in 2001 topscorer van de toenmalige Toto Divisie. Jansen verdiende er een transfer naar Eredivisieploeg NEC mee, maar daar slaagde hij niet. Stefan Jansen speelde in zijn loopbaan ook in Italië, onder andere voor Salernitana (waar hij via zaakwaarnemer Mino Raiola terecht kwam), en kwam een seizoen uit voor SW Bregenz uit Oostenrijk.

Michels Mannen - De Eerste Divisie Topscorers Top 1000 - uitleg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten