vrijdag 9 november 2012

Michels Mannen - Eerste Divisie Topscorers Top 1000 nummers 9 en 10

Eerder publiceerden we de Top Tien van de Eerste Divisie Topscorers Top 1000. Stapsgewijs worden deze spelers nu uitgelicht door middel van korte portretjes. Wie zijn toch die mannen die zoveel Eerste Divisie-goals wisten te scoren? We trappen af met de nummers 9 en 10 van de lijst...


De hoogst genoteerde nog actieve voetballer in de Eerste Divisie Topscorers Top 1000. En dus zullen de ogen in deze rubriek de komende tijd flink op Marnix Kolder gericht zijn. De spits is ook dit seizoen bij Go Ahead Eagles weer flink op dreef: hij scoorde alweer vijf keer. De uit Winschoten afkomstige Kolder debuteerde in het betaald voetbal bij Veendam nadat hij zijn eerste stappen op voetbalgebied had gezet bij de amateurs van WVV, de roemruchte club waar ook Jan Mulder, Klaas Nuninga en Arie Haan ooit begonnen.

Hoewel Kolder te boek stond als een groot talent, loste hij pas na lange tijd zijn belofte in. Na vrijwel doelpuntloze seizoenen (2001-2002: 3 doelpunten en 2002-2003 zelfs maar 2 goals) begon hij dan eindelijk toch te scoren. Zoals vrijwel elke succesvolle Veendam-speler vertrok Marnix Kolder vervolgens naar FC Groningen, maar zijn verblijf in de Eredivisie werd geen succes: in anderhalf jaar scoorde hij precies nul keer. Hoewel hij daarna met VVV-Venlo kampioen van de Eerste Divisie werd, liep ook Kolders verblijf in Limburg op een teleurstelling uit. Via BV Veendam belandde hij uiteindelijk bij Go Ahead Eagles, waar hij vorig seizoen veertien keer scoorde.


Roland Vroomans:
goalgetter uit Eindhoven
Geboren Eindhovenaar Roland Vroomans is topscorer aller tijden van de plaatselijke FC en dat vat eigenlijk zijn hele voetballoopbaan in één zin samen. Vroomans speelde voor NEC en Fortuna Sittard korte tijd in de Eredivisie, maar wist daar niet te overtuigen. Het grootste deel van zijn carrière speelde Roland Vroomans bij de bescheiden Eerste Divisie-club Eindhoven.

Met Eindhoven eindigde hij nooit hoger dan de vijfde plek in de Eerste Divisie, maar doelpunten maakte hij in al die jaren wel heel veel. Zijn meest productieve seizoen was de jaargang 1987-1988, toen hij negentien keer raak schoot. Vroomans scoorde in zijn loopbaan in competitieverband 118 keer, 117 daarvan werden gemaakt in de Eerste Divisie. Daarmee is Roland Vroomans, tegenwoordig actief als technisch manager van De Graafschap, een waardige ambassadeur van de Eerste Divisie-topscorerslijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten