maandag 11 februari 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 22

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.207 (217) Adil Ramzi (Roda JC Kerkrade)

Nee, veel scoort hij de laatste jaren niet meer, de inmiddels 35-jarige Adil Ramzi. Maar áls hij, zoals afgelopen zondag tegen Ajax, eens een doelpunt maakt dan kunnen we niet om hem heen in deze rubriek. Ramzi scoorde er in zijn hele Eredivisieloopbaan namelijk al 54, waardoor hij behoorlijk hoog in de lijst staat. Met zijn treffer tegen Ajax klimt Adil Ramzi tien plaatsen!

429 (463) Wilfried Bony (Vitesse)

De kans was groot dat hij uit Arnhem zou vertrekken, maar ook na de Afrika Cup is Wilfried Bony nog altijd Vitesse-speler. Tegen PSV was hij meteen weer heel belangrijk voor ‘de kampioen van 2013’: Bony scoorde twee keer. Mocht Vitesse dit jaar daadwerkelijk de landstitel pakken, dan is deze voor een behoorlijk deel op het conto van Bony te schrijven. Hij staat nu al op achttien doelpunten: dat wordt dus normaal gesproken een seizoenstotaal als Nikos Machlas in zijn beste Arnhemse jaar!

818 (853) Ruud Boymans (NEC)

Opnieuw scoorde Ruud Boymans voor het soepel draaiende NEC. Als invaller schoot hij uit bij FC Utrecht de 0-3 binnen, waardoor hij nu al meer scoorde dan in anderhalf jaar AZ. Met NEC staat Boymans op een knappe zevende plek in de competitie. Extra leuk voor Boymans: de kans is groot dat hij dit jaar hoger op de ranglijst gaat eindigen dan zijn eigenlijke werkgever AZ, dat liefst negen punten achter staat op de ploeg uit Nijmegen…

897 (935) Alfred Finnbogason (SC Heerenveen)

SC Heerenveen zag het alweer gebeuren: opnieuw een dramatische competitienederlaag, dit keer tegen het ook verre van lekker draaiende VVV. Totdat in de laatste minuut scherpschutter Alfred Finnbogason alsnog de 2-2 raak schoot. Het zorgt tevens voor een flinke sprong in de lijst van Finnbogason, die dit seizoen alweer zestien Eredivisiegoals maakte. Daarmee staat hij, achter Wilfried Bony, tweede op de topscorerslijst.

936 (978) Rick ten Voorde (NAC Breda)

In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag stond Rick ten Voorde voor het eerst in de basis bij zijn (tijdelijke) nieuwe club NAC Breda. Bij NEC was de aanvaller op een zijspoor geraakt, waardoor een vertrek voor alle partijen de beste optie was. Ten Voorde maakte tegen ADO weliswaar een doelpunt, maar de ploeg uit Breda bleef toch met lege handen achter. Benieuwd of NAC zich met Ten Voorde in de gelederen dit seizoen veilig gaat spelen…

979 (---) Charlton Vicento (ADO Den Haag)

Hij aasde er al een tijdje op, maar daar was ie dan eindelijk: het veertiende competitiedoelpunt van Charlton Vicento. Zijn treffers maakte hij in vier seizoenen ADO Den Haag. De openingstreffer die hij tegen NAC scoorde zorgt voor een entree in de Eredivisie Topscorers Top 1000 op plek 979. Door de binnenkomst van Vicento is Bram Rontberg (die ook jarenlang actief was voor de Haagse ploeg!) definitief uit de lijst verdwenen.

Nog niet in de lijst

Género Zeefuik (FC Groningen)

Het blijft opmerkelijk: de prima cijfers van Género Zeefuik in Jong Oranje, die in schril contrast staan met zijn in de competitie gescoorde doelpunten. In Jong Oranje maakte hij er 10 in 12 interlands, in de Eredivisie scoorde hij er tot afgelopen weekend precies 8 in 60 wedstrijden. Vanaf de penaltystip bewees Zeefuik zaterdag in het thuisduel tegen RKC Waalwijk eindelijk (tot twee keer toe!) zijn waarde: de spits mocht twee streepjes bij zijn totaal zetten. Het leverde FC Groningen drie punten op en Zeefuik een plek in de spotlights in deze rubriek.

Daley Blind (Ajax)

Jarenlang was er voor tegenstanders van Ajax één zekerheidje: Daley Blind scoort in elk geval niet. Terwijl vader Danny in zijn loopbaan regelmatig raak schoot, bleef de teller voor Daley tot vorig weekend op nul staan. Maar zie daar: ein-de-lijk was het dan zover voor hem. Blind scoorde tegen Roda de gelijkmaker. De kersverse international had welgeteld 75 competitieduels nodig voor zijn eerste treffer. Benieuwd of dit doelpunt de ban voor hem breekt, of dat hij weer zo lang moet wachten op een goal…

uitleg

competitieronde 23   <   >   competitieronde 21

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten